Glasbak verzamelplaats

Leuvensbroek, Nijmegen

Ik wandelgrafeer bij het winkelcentrum Leuvensbroek en zie in een ooghoek een oudere meneer een bureaustoel van de bagagedrager af tillen. Ik ga op mijn gemak staan kijken naar het tafereel. Nadat de bureaustoel op de grond staat zie ik hem zijn fietstas openen en hem er een plastic tas met huisvuil uithalen. Met dit tasje loopt hij naar de afvalbak een stukje verderop en gooit het tasje er in. Op de terugweg naar zijn fiets ziet hij me kijken en kruisen onze blikken elkaar en kijkt hij snel naar de grond om mijn blik te ontwijken. Hij pakt zijn fiets, haalt hem van de standaard en loopt in tegengestelde richtig weg van waar ik sta. De bureaustoel als stille getuige achterlatend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *